Home » Nieuws » Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking

Academische Werkplaats Leven met een Verstandelijke Beperking

Nieuwe website

Vanuit OPSY werken we met een aantal projecten samen met de Academische Werkplaats Leven met een verstandelijke beperking (AWVB, Tranzo, Tilburg University).  De academische werkplaat heeft een nieuwe website.

Er zijn thema’s waar ze onderzoek naar doen overzichtelijk gerangschikt, met praktijk- en onderwijsproducten.

De AWVB richt zich op het ontwikkelen van nieuwe kennis en op het delen van deze kennis met mensen met een verstandelijke beperking, hun naasten en zorgprofessionals. Ze vertalen de uitkomsten van onze onderzoeken naar toegankelijke praktijk- en onderwijsproducten voor de gehandicaptensector.

Daarnaast is op de nieuwe website alles te vinden over de organisatie, onderzoeksthema’s en is er een uitgebreid archief met informatie over hun huidige en afgeronde onderzoeken. Ook bevat de website het laatste nieuws van de AWVB, inclusief evenementenagenda. En uiteraard is er een makkelijk lezen-gedeelte, in begrijpelijke taal voor iedereen. Neem snel een kijkje op www.awvb.nl en blijf op de hoogte van onze onderzoeken en praktijkproducten!

Over de AWVB

De AWVB wil bijdragen aan de kwaliteit van leven en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking en hun naasten. Samen met hen en met zorgprofessionals werken we aan kennisontwikkeling en kennisdeling. Op basis van wetenschappelijk onderzoek maken we toegankelijke en direct toepasbare producten voor de praktijk. De AWVB is onderdeel van Tranzo, het wetenschappelijk centrum voor zorg en welzijn van Tilburg University. Tranzo maakt deel uit van de School of Social and Behavioural Sciences (TSB) van Tilburg University. Op de website van Tilburg University blijven we uiteraard ook vertegenwoordigd.

Meer weten?