Home » Kennismaken…

Kennismaken…

_MG_1712Om iemand te kunnen helpen die problemen heeft en hierover advies te kunnen geven, is het belangrijk dat je elkaar goed kent en begrijpt. Daarom nemen we tijd om elkaar te leren kennen.

Als je bent aangemeld bij OPSY hebben we minimaal één, maar vaak meer gesprekken met jou. We bezoeken je ook graag thuis. We vinden het belangrijk dat we de mensen kennen die voor jou belangrijk zijn zoals jouw familie, belangrijke kennissen of begeleiders. Jij beslist samen met ons wie betrokken worden.

Bekijk hier de film over de intake bij OPSY

Gesprekken

Bij OPSY werken verschillende hulpverleners met elkaar samen. We vinden het belangrijk dat je ook iedereen kent die met jou gaat samenwerken. Daarom zorgen we dat je de mensen spreekt die jou gaan helpen of advies geven, bijvoorbeeld:

We praten in de gesprekken over de dingen die goed gaan en over de dingen die niet goed gaan bij jou. We proberen te begrijpen dat sommige problemen een andere betekenis hebben. Bijvoorbeeld:

  • Je doet heel boos, maar eigenlijk ben je heel verdrietig.
  • Je zegt dat je geen hulp wilt omdat je mensen eigenlijk moeilijk kunt vertrouwen.

Plan

Daarna maken we een plan. Dit doen we samen met jou en de mensen die je gaan helpen. Dit plan moet passen bij jouw mogelijkheden. In het plan staat hoe we je willen gaan helpen om de problemen op te lossen of om er beter mee om te kunnen gaan. Soms is het nodig om eerst nog beter te begrijpen waar de problemen precies vandaan komen. Dan kunnen we bijvoorbeeld een psychologisch onderzoek doen met een test of een vragenlijst.

OPSY legt altijd aan jou uit wat we te weten zijn gekomen en wat we willen gaan doen. We schrijven het ook zo op dat je het goed kunt begrijpen. OPSY vindt het namelijk heel belangrijk dat je zelf zo goed mogelijk begrijpt wat er aan de hand is.

Helpen bij… >>