Home » Nieuws » Oefenen met Minddistrict

Oefenen met Minddistrict

minddistrict-hor-logo-rgb1479739378full-widthIk heb nu gezien hoe het werkt. Ik wil het meteen op mijn telefoon, dan kan ik er thuis mee verder…

Bij OPSY oefenen we  in  het werken met Minddistrict.
Minddistrict is de naam van een soort computerprogramma. Hiermee kun je gedeeltes van je behandeling kan doen.
We hebben zelf al een tijdje zitten kijken naar alle mogelijkheden van dit programma. Maar gisteren was het zover: we zijn gaan oefenen met cliënten!

Oefenen

Er kwamen een aantal cliënten uit de kliniek van OPSY. Ze zijn gaan oefenen met twee modules op Minddistrict.
De cliënten waren erg enthousiast. Ze hadden het gevoel dat de modules ècht wat zouden kunnen toevoegen aan de behandeling. Bijvoorbeeld kun je een dagboekje invullen over hoe het met je gaat. Daar kun je zelf naar kijken, maar ook je behandelaar.
Soms was het ook wat confronterend, want sommige modules gaan juist over dingen die erg moeilijk voor je zijn.

Er waren ook dingen die moeilijk waren. Je moet een wachtwoord aanmaken van 12 letters. En dan moet je opletten, want er moeten óók nog andere tekens inzitten, zoals een uitroepteken.
De cliënten kregen hierbij hulp van begeleiding van OPSY en van de mensen van Elab.
Extra knap was dat er een paar mensen bij zaten die nog nooit van hun leven iets met een computer hadden gedaan. Dus dat was best lastig aan het begin, maar we merkten dat na een tijdje het steeds makkelijker werd.

Meer weten over de LVB-Module op Minddistrict

Bij Trajectum is de module “weet wat je kan” ontwikkeld. Deze module werd ook bij OPSY al aangeboden. Trajectum heeft deze module sinds dit jaar ook op de Minddistrict omgeving gezet.

Meer weten over ELab

Het eLab, een initiatief van GGzE, is uitgegroeid tot een innovatiebroedplaats waar in co-creatie ideeën en praktijk tot resultaten komen. Lees hier meer over het Elab.