Home » Nieuws » Trots op Samita

Trots op Samita

In juli dit jaar was er een congres in Amsterdam. Onze collega Samita Neggers heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd. Het congres gaat over wetenschappelijke studies over verstandelijke beperkingen en beperkingen in de ontwikkeling. Het is een congres met 800 deelnemers uit 40 verschillende landen. Het congres was dit jaar vanwege corona-maatregelen volledig digitaal.

Onder leiding van Carlo Schuengel en Petri Embregts was er een discussie met 5 hoogleraren uit het Verenigd Koninkrijk. Het verhaal van Samita werd door alle panelleden gebruikt bij hun presentatie over de laatste wetenschappelijke inzichten over het in de maatschappij betrekken van mensen met een beperking.

Wie is Samita Neggers?

Samita heeft bij FONTYS de opleiding “Ik deel mijn ervaring” afgerond. Ze werkt sinds begin 2021 bij OPSY. Ook draagt ze bij aan de opleiding tot GZ-psycholoog, bij de module “Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking” bij Rino zuid. Samita is ook blogster. Lees hier verder op haar blog.

Over het congres IASSSID Europe: Value Diversity.

IASSSID betekent International Association for the Scientific Study of Intellectual and Developmental Disabilities. Het werd dit jaar in Amsterdam georganiseerd. Het is de zesde keer dat het georganiseerd is.

Meer weten?

Lees hier verder op de website van IASSSID.