Home » Welke hulp » Onze aanpak

Onze aanpak

Sfeerfoto GezinspoliMet de Gezinspoli willen we met jou en je gezin bespreken wat er nodig is om het (gezins-)leven plezieriger te maken. Dit leggen we vast in een ‘gezinsplan’. Samen voeren we dit uit.

Aanmelding

De wijze van aanmelden hangt af van de huidige situatie:

Is er nog geen behandelaar betrokken bij jou of een van je gezinsleden?
Dan kun je je in overleg met je huisarts aanmelden bij de Gezinspoli. Na ontvangst van de verwijzing nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. We bespreken dan ook welke gezinsleden aanwezig zullen zijn bij gesprek.

Worden een of meer gezinsleden al behandeld? En is er meer afstemming en samenhang nodig voor het gezin?
Dan kun je je in overleg met je behandelaar aanmelden bij de Gezinspoli. Na ontvangst van de aanmelding nemen we telefonisch contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. We bespreken dan ook welke gezinsleden en welke behandelaar(s) aanwezig zullen zijn bij gesprek.

Kennismaking

In het kennismakingsgesprek praat de hulpverlener van de Gezinspoli met jou en je gezin over de hulpvragen die er zijn. Ook bespreken we wat jullie graag willen bereiken. Dit is de basis voor het ‘gezinsplan’. In het gezinsplan spreken we af wat nodig is om het (gezins-)leven plezieriger te maken. Aan het eind van het kennismakingsgesprek maken we een afspraak voor een vervolgbijeenkomst waarin we een voorstel van het plan bespreken.

Uitvoering gezinsplan

De gezinspoli onderzoekt welke hulpverlener(s) kunnen worden betrokken en, indien van toepassing, wat er naast de bestaande behandeling nodig is. Samen met de hulpverleners wordt het gezinsplan uitgevoerd. De hulpverlener van de gezinspoli die met het gezin het gezinsplan heeft gemaakt houdt samen met de gezinsleden en de betrokken behandelaars in de gaten of de doelen worden bereikt op de wijze waarop dat is afgesproken.

Meer weten?

Dan nodigen we je uit om contact op te nemen:

  • Op dinsdagen tussen 16.00 en 17.00 is er een telefonisch spreekuur waar je direct een van de hulpverleners van de Gezinspoli kunt spreken.
  • Op andere dagen kun je je telefoonnummer achterlaten en word je dezelfde dag teruggebeld door een van de hulpverleners van de gezinspoli.